Lokálka rychlostí dvou šneků
valí se přes most. Mine řeku,
s odhodláním se pere s tratí,
cesta se pomaloučku krátí.
V kupíčku různí cestující.
Dva muži, jeden s naušnicí,
blonďatá slečna nejspíš s bráškou,
vedle ní babča s velkou taškou
a naproti té staré paní
chlapec. Žvýká jak Kanaďani.
Babča se na něj chvíli kouká.
Cosi jí nasadilo brouka,
neboť se tváří zadumaně,
nervózně tře si vlhké dlaně.
Nakonec nedá to té ženě,
nakloní se a roztřeseně
povídá: „Nemám ani tucha,
co říkáš. Já jsem totiž hluchá.
Potřebuji tu náušnici z ucha, nejsem hluchá, jen jsem právě dnes o jednu přišla. :-)) Tohle by si mohly České dráhy použít jako reklamní materiál...očividně prostorné kupé...záruka klidné a bezpečné jízdy...samá pozitiva. :-)
22.01.2021 11:01:54 | Dreamy