Vylezl z rybníka, byla mu kosa,
takže měl sýkoru z velkýho pštrosa.
Bylo to v pátek.
Naštěstí natek,
protože bodla ho přímo tam vosa.
---------------------------------------------------
Nádherné dvě půle,
víte kde, tam důle.
Plácnout jednou
než si sednou,
taková má vůle.
---------------------------------------------------
Mohutná krajina se nosí v pýše,
vlní se vznešeně jak slečna dýše.
Až mě to hrudí
ze spaní budí.
Šestky či sedmičky, možná i výše.