Obličej umyl omylem Savem,
k lékaři on se prodírá davem.
Ksicht má trochu (Jak to říci spatra?)
jako kdyby sežehla ho vatra...
-------------------------------------------------
Jde do sprchy v pátek.
S údivem na ní hleděli.
Snad nějaký zmatek,
myjí se v lichou neděli...
-------------------------------------------------
Když si zas po týdnu vyzuje boty
vážený usedlík Michna,
přes čtyři pozemky a čtyři ploty
cítit je ta hrozná rychna!