Anotace: O Dušičkách můžete toho návštěvníka zahlédnout na hřbitově, když se pozorně díváte.
Na hřbitově k večeru,
uviděl jsem příšeru,
dělala tam loužičky,
v ruce měla hrníčky.
"Co tu děláš, vodníčku,
ty přec žiješ v rybníčku."
"Ledová je vodička,
proto žádná dušička.
Tady to však jiné je,
srdce mé se zahřeje,
možná získám dušičky,
naplním si hrníčky."