foto: Nita
milá dítka
to je strýček Větříček
fouká do mraků i do peříček
rozhoupává kvítka
málokdo však tuší
i on je pěkný kvítko
zašil mrakům sítko
copak se to sluší...?
a tak ač pršelo celkem spoře
už letěj hity pana Hapky
že bez sítka padaj jen velký kapky
a vody bylo jako malý moře
ale mraky mu pak daly
zahanbit se nedají
takže mu pak potají
licenci foukat jednoduše
sebrali
a tak nepluly plachetnice
a děti nepouštěly draky
větrná kola stála taky
nevyvětraná zůstala světnice
a strýček Větříček?
hlavně dětí mu bylo líto
a tak mrakům koupil nový síto
toužil zas foukat do peříček
mraky samozřejmě to povolily
spadl jim kámen ze srdce
už svolali nebeský mudrce
jak by z toho vybruslili
bavil se, strýček Větříček a foukal
nebyl ale škodolibý
a ať se vám to líbí či nelíbí
vesele si k tomu broukal