Potkaly se slepice
Alena a Milena
Nevíš kde jsou jepice?
Optala se jedna druhé
Jepice se bály
O každý den stály
Slyšela je liška
Byla tichá jako myška
Když Alenu v hubě nesla
Hudba se z domu nesla
Past ji nohu sekla
A ona sebou sekla
A pak tiše hlesla
Au au to to bolí
Pod drnem to nezabolí
Přišel ježek a už píchá
Málokdy se to slýchá
O pár týdnů později
V bolestech rodila
Pichlaveho bystrého lišáka
S genetickou vadou
Mnoha otců
Dědy Vševědy
I dredaře piráta Bartoše
Bradavicí Paroubka
Ohnul ji i Kulinský
A taky zloděj Babinský
Zmohl se i rybář a jeho kolega primář
Namrdaná liška, neporodila ježka
Jak by se mohlo zdát
Nebyl to zlý sen?
Když šel Fiala z díry ven
A oni ho po té hlavě sudičky hladily
Až mu ostny vyhladily
Jako Němci Lidice
Položily k hrobům kytice
A Kryl o nich zpívá:
"Zpráva z tisku:
Obě delegace položily pak věnce na hrob Neznámého vojína.
A co na to Neznámý vojín?
V čele klaka, pak ctnostné rodiny
a náruč chryzantém,
černá saka a žena hrdiny
pod paží s amantem,
kytky v dlaních a pásky smuteční
civí tu před branou,
ulpěl na nich pach síně taneční
s bolestí sehranou.
Co tady čumíte? Vlezte mi někam!
Copak si myslíte, že na to čekám?
Co tady civíte? Táhněte domů!
Pomníky stavíte, prosím vás, komu?
A jednou za čas se páni ustrnou
a přijdou poklečet,
je to trapas, když s pózou mistrnou
zkoušejí zabrečet!
Pak se zvednou a hraje muzika
písničku mizernou,
ještě jednou se trapně polyká
nad hrobem s lucernou.
Co tady čumíte? Zkoušíte vzdechnout!
Copak si myslíte, že jsem chtěl zdechnout?
Z lampasů je nám zle, proč nám sem leze?
Kašlu vám na fangle! Já jsem chtěl kněze!
Nejlíp je mi, když kočky na hrobě
v noci se mrouskají,
ježto s těmi, co střílej’ po sobě
vůbec nic nemají.
Mňoukaj’ tence a nikdy neprosí,
neslouží hrdinům,
žádný věnce pak na hrob nenosí
Neznámým vojínům.
Kolik vám platějí za tenhle nápad?
Táhněte raději s děvkama chrápat!
Co mi to říkáte? Že šel bych zas? Rád?
Odpověď čekáte? Nasrat, jo, nasrat!!"
Kde jsi ty Neznámý vojíne?
Čekáme tu na Tebe.
Jako na Blanické rytíře.
Už je čas
Z kurníku vyběhla běhna Agáta
S Alicí
Co se dala na pití
A zkoušela to s třema klukama
A od té doby se pastí i následných slastí bojím
Co kdyby se role obrátily
A pak s okvětím sedmikrásky o mě hlasovaly
Dámy, dá mi
Či dámy, nedá mi
Dáme mu
Dáme mu co mu patří
Je nás moc
Dneska bude Keltská noc.
Jak pro koho
Já a moje prdel prý poznají středověk
Ach můj bože, kdo dokáže Kájínkovi, že je vrah.
Amnestie
Bestie
A taky stín pochybností