SLZIČKA
Anotace: O srdci a rozumu, a o tom jak přicházíme o iluze. 1993
Slzička stesku
třpytí se v oku
touží se projít
poznat ten "SVĚT".
Slyšela od srdce
podivná slova
o štěstí, o touze,
o lásce, o kráse.
Vzala si raneček,
nedbala rozumu
říkal jí o zradě,
říkal jí o pravdě.
Slzička na řase
dívá se po kraji.
Z okénka svého
vidí mrtvou včelku.
Kouká se na křídla
zmáčená deštěm.
Vsází na lhostejnost
tohoto "SVĚTA".
Slzička stesku
vidí tu pravdu
záda k světu otáčí,
vrací se domů.
12.12.1993
Komentáře (0)