Anotace: Chytrému napověz,hloupého trkni! Tak nevím,zda to byla nápověda či přímo trknutí,když jsem tu zas četl jednu hezkou báseň o létě,a bujná fantazie mi dopřála složit další báseň či vlastně píseň,protože si při skládání ty verše hned zpívám...
Chladivý vánek zase hladí
obilí něžně po klasech,
a chrpa s modrým nebem ladí,
až z krásy té se tají dech!
Matička Země duhou září,
pevniny moři střežené,
láska má úkryt ve Tvé tváři,
propůjčila si oči Tvé!
Jdem spolu, Lásko, létem žhavým,
a já jsem šťasten, že Tě znám,
skládáním veršů zas se bavím,
abych Ti řekl: "Rád Tě mám!"
Kobercem vzácným zdá se louka,
s tisíci květů vetkaných,
mně srdce pro Tebe jen pouká,
a slova má jsou samý smích!
Co se to s námi jenom stalo,
že svět je náhle plný krás,
léto nám hlavu zamotalo,
do srdcí vstoupil Lásky čas!
Máš pravdu,Jojo.Povedla se,ale žel,je to jen takové snění nad cizí básní,která probudila mou fantazii i něžné vzpomínky...;o(((
Mám strašně bujnou fantazii a schopnost snít i dělat si legraci sám ze sebe...Viz koment k Tvé básni o babčiných zubech!Co taky člověku jiného zbývá?
;oG
22.07.2007 15:40:00 | Kozoroh 1
Léto často hlavu zamotává,
však když je zamotaná pro lásku,
darovat růži, trochu něhy,
začít psát společnou pohádku.
Ach léto horké, spalující,
slyšíš co říkají si milujíci.
20.07.2007 21:19:00 | frany73
Velmi pěkné...
Vždy dva musí všechno dát,
když svou lásku tvoří,
jak na oheň přikládat,
a pak hezky hoří...
20.07.2007 07:31:00 | zzlatý