Anotace: .
Noc opět je tak krásná
*má mysl po letech je jasná
a hvězdy svítí do oken
*v srdci spřádám nejtajnější sen
tvá přítomnost
*má budoucnost
pro mne
*pro nás
tak vzácná
*tak krásná
jako včera
*jako za májového večera
jako před rokem..
*jako před skokem..
Chtěl jsem ti říct pár němých vět
*k nohám složit celý širý svět
pohladit duši toulavou
*zavřít brány dálavou
otevřít můj malý vlastní svět
*s nadějí do něj pohledět
zahladit stopu
*nemohla bys zpátky
v tvém stínu
*za mými vrátky
bolavou..
*nezkrotnou..
Do nebe se nese jen tichý pláč
*zní jako jarní déšť
a slova bez něžností..
*slova skrytá pod věrností
Odkrývám tajemství
*křehkou důvěru
ukrytá v mlčení
*v naději, v závěru
v komnatě ticha
*zastav se na chvíli
bez andělů..
*co v tobě se ukryli
Bez svolení
*bez rozmyslu
utíkám nocí
*rozrážím tmu
do světlých míst
*do tichých komnat
do tvých snů..
04.12.2007 07:47:00 | forget-me-not
Je to nádhera, ale přál bych ti, aby to byla fikce. Tohle by už těžko kdo ukočíroval.
29.11.2007 16:52:00 | Aťan
...do světlých míst...do tvých snů...
:)..to se mi líbí a jsem z toho trošičku dojatá...citlivá a jemná báseň...
29.11.2007 09:45:00 | Lizzzie
krásné..jedním slovem..němě pohladit v noci..to bych si nechala líbit..slovy a v tvých verších je to krásné..
29.11.2007 09:34:00 | Lady Carmila
Moc hezké. Krásné verše. Zvlášť o tom tichém pláči, němotě a tak podobně. 1!
29.11.2007 09:06:00 | Vladimír P.