a probudit se
až jaro v bílém jasu
svým deštěm posvětí
první poupě vinohradů
nad slámou
budu čekat
na tvou dlaň
šátek na šňůře
vprostřed hroznů
. . .
září
vzpomínka
na sladkou šťávu
a vůni klasů
chvíle ověnčené
úsměvem
a přivřená víčka
v očekávání tvých rtů
se ještě jednou zachvějí
. . .
poslední dotek
než úplněk zašel
. . . do oblaků . . .