Mé mrtvé oči...
Anotace: Dovol mi víc, dovol mi slib, dovol mi lhát, dovol mi lék, dovol mi zeď, dovol mi spát, dovol mi žít, dovol mi trip, dovol mi kraj, dovol mi křest, dovol mi smrt, dovol mi ráj...
Noc zřela z trůnu jak dohořela svíce,
sbalila v samet, v svůj těžký černý háv
mé mrtvé oči, by neplakaly více...
Zakřičel smutně můj rudolící páv
když ulpěly mu na kůži kapky vosku -
- horkého jedu, jenž vytek' z očí mých,
z těch očí, které ze mě udělaly trosku.
Mám v žilách morfium a dehet na plicích,
však nepomáhaj výčitky ni léky;
ty nevracíš se! Temné břehy řeky
jsou těžkým místem pro osamělý splín
kdy člověk neví jestli ještě doufá
nebo je citem jak vodou obeplouván...
Jen dál vstříc proudu jak bludný balvan ční.
Přečteno 392x
Tipy 15
Poslední tipující: Ishtar, Holis, poustevník Jirka, dablik007, malá čarodejnice wiggová netopýrková, saddova, emi-lee, Efiee, teranosaur, ...
Komentáře (4)
Komentujících (4)