Veršovaný šálek
Anotace: Přiznávám se bez mučení, Máchu jsem už párkrát četla ;-) (....cesta je sjetá... a já si tak taky občas připadám...)
tam na dně šálku,
tam kde se stýká všechno s ničím
své světy jako věštec ničím
a rozsévám zas v hluchém poli
zbytky čar hořké rány hojí
a v plástvi z úlu vytržené
moře jak stopka vah,
jak život snů,
jak dvojice v písku roztroušené
stojí...
...stojí... a zas se žene
živoucí v uších sytě bělokvětá
jak rozmar, jako cesta v sněhu sjetá
jako ten šálek ukrytý v tvé dlani
tak jako sen co obětuješ za ni
náhrobní kámen v poli rozprášený
průsvitná náruč je tu
...a zas není
...je...
a není...
čaj(s) proměnil se v zapomnění
Přečteno 415x
Tipy 5
Poslední tipující: Muriel, WAYWARD, hanele m.
Komentáře (3)
Komentujících (3)