Dnes v noci
Anotace: ..opäť zasypal si mi svet.. teplým dychom však márne roztopiť snažím sa v mojej duši tak dávno nakopený sneh..
-
Clint Mansell – Requiem for a dream
http://www.youtube.com/watch?v=e2Ma4BvMUwU&feature=related
-
*
potichu sneží mi do topánok
neutečiem
nemám kam
strácam sa v slzách básní včerajších
každá vločka šepká mi
že si naozaj
naozaj sám
tak s oknom dokorán
pokorne prijmem rozsudok
hneď
len čo si v záclonách zotriem
dychtivú túžbu zo svojich bosých nôh
naposledy privriem oči
mrazivo vkráda sa pod moje viečka tma
nemám strach
..proste len skočím
do mäkkých perín
k zvädnutým lupeňom
tvojich polámaných snov
neviem sa zbaviť tvojho hlasu
kričí mi v hlave len pár slov
„lepšie zaspáva sa dvom“
- nám dvom -
tak skrehnuté dlane
k plačúcej hrudi prikladám
kým sneží mi do topánok
vločka za vločkou
šepká, že si sám
vedľa mňa celkom sám
nechcem ublížiť krehkému tvojmu srdcu
nemôžem sľubovať
písať ti o nádeji na sklo zarosené
nie
môžem len vystrieť ruku
a dúfať
že ťaživé mračná z tváre ti ňou odoženiem
čo bude ďalej
s tebou
bohužiaľ vážne neviem
ale na lásku nemôžeme sa už viac hrať
vyrástli sme z jej náručia
a dnes na ňu do mojich topánok
potichu sneží
mráz
ja s oknom dokorán
vítam ťa objatím nemým
odpusť
viac nemôžem ti dať
studené vločky na teplú nehu
dotykom jemným nepremením
(vieš.. dnes v noci prestala som milovať)
*
Přečteno 403x
Tipy 27
Poslední tipující: ziriant, Monsignore, Pokusný králík s melounovou náplní, Tygropes, AndyKo, Agniezka, Triffid Kolbe, el viento, blue, Douša, ...
Komentáře (4)
Komentujících (4)