Básen pro milou
Anotace: Toto jsem psal na požádaní jedné dívky.
Tys jak rozkvetlá lilie, jenž vášněmi svými mě jak proud vody slije
Mokrý jsem a pokryt tvou vášnivostí i onemocním nemocí, jež se říká lásky chtivosti.
Chtivosti, mít tě tu u sebe a přitom tě nemít v srdci svém, což ti oznámím s trpkou lítostí.
Jinačí už v mém srdci místo má ale ty nezapomeň, že ty může být taky má.
Má přítelkyně do krutého nečasu, ne však spolu cestoval za lásky hlasu.
Nesoudím tě za to, ani tě neponížím, však věz, že lásky ti dát nemohu, aniž by se to neobešlo bez jakéhokoliv neduhu.
Neduh z neopětované lásky, tak nekajícní. Já utěším tvé oči plačící. Ty dvě malé krásky.
Přečteno 838x
Tipy 30
Poslední tipující: Gabrielle, ilona, susana načeva, P€ŤULK&, Markéta G., Hloupá Květinka, Holis, Zambie, wigi.sama, spare, ...
Komentáře (6)
Komentujících (6)