Lži
Anotace: první verš - báseň Kurýři, Sylvia Plathová, 1963, přel. Jan Zábrana
Lži, samé lži a navíc žal.
Nikdo nikdy nic
nezískal.
Zrcadlí se tvoje tvář
v mých očích rozněžnělých
v očích, co by tě tolik chtěly...
Leť, vráno, labuti
křičíc svou píseň zoufalosti
leť až v kraj suchých kostí
Leť až k nám domů
už se stmívá
už ke smrti se připozdívá
Slunce se kutálí tam k vám
kéž popřeje ti dobrou noc
když já nemohu (nemohu spát)
Přečteno 318x
Tipy 7
Poslední tipující: Holis, klara07, malá čarodejnice wiggová netopýrková, Hazentla
Komentáře (1)
Komentujících (1)