Loučení je smutné,
jenže je to nutné,
za rok když bude vše, jak má,
budem zas dvojka sehraná,
poklušeme spolu polem,
rozhlížet se budem kolem,
rozčešu ti hřívu černou,
hladit budu srst tvou jemnou,
pusinku na čumáček,
jsi můj malej poníček...
Až budu zase trochu dál,
dáme si spolu v louce cval,
skočíme si přes potok,
nechce se mi čekat rok,
mám tě ráda Jakoušku,
podrbu tě na oušku,
ty jsi moje holčička,
ráda mám tvý očička.
Byla jsem asi trochu pako,
že dřív jsem tě nenašla, Jako,
děkuju ti za ty dny,
snad nebyly poslední,
za dny s tebou krásné,
píšu z toho básně,
díky, že jsi, Jakitko...