Vysočina
Rozplynula se mlha ranní,
hladina zmodrala.
V krajině zdejší,
za svítání,
jsou podzimní rybníky
nejkrásnější.
Paprsky nesmělé
proudí jak doteky
po těle
a břízy v zlatobílém
hávu
nad hladinou se lehce kloní.
Člověk by pro ni
ztratil hlavu,
pro princeznu,
jež lístky roní
do blankytu vod
a v skrytu duše
touží obejmout
štíhlý kmen břízy,
přání zašeptat,
na lístky vepsat díkůvzdání
a poslat tomu,
koho má tak rád ...
Přečteno 425x
Tipy 52
Poslední tipující: vodnař, harmony, Lea Aura, JA.RO., sýc, Bíša, enigman, Paulín, Tygropes, Mbonita, ...
Komentáře (14)
Komentujících (14)