Věnečky ze zavařeniny
Anotace: Literácký receptář
Dovolím si předložit recept z Úsporné kuchařky paní Anuše Kejřové,Koncesiované majitelky kuchařské školy.Takhle se dělalo cukroví v roce 1928.
Vezmeme několik lžic šípkové zavařeniny
a dáme jí do 1/4 kg tlučeného cukru.
Kápneme trochu citronové šťávy
a přidáme 1/4 kg jemně strouhaných loupaných mandlí.
Řádně spojíme v tuhé těsto,z něhož vytvoříme...
VĚNEČKY:vezmeme dva malé kousky tohoto těsta,vyválíme tenoučké nudličky,spleteme do podoby věnečku a posypeme krystalovým cukrem nebo pistáciemi.
Necháme zaschnouti a za nitky věšíme na stromeček.
Nevím,jestli to někdo zrealizujete,ale uznejte,že je to zajímavý recept.
Přečteno 380x
Tipy 19
Poslední tipující: Juraj Hrom, Štěpina G, NikitaNikaT., Bíša, Jarka, Lota, hašlerka, Kars, Romana Šamanka Ladyloba, ...
Komentáře (6)
Komentujících (6)