Voda, voda
Anotace: báseň o sladkohořkém otroctví
Divoká voda ledy je opilá
Pohledy k nebi pod ledy pohřbila
Tříští se o skály, nebere ohledu
Na tvory bezmocně zapadlé ve sněhu
V žilách mi koluje,
Nade mnou panuje
Podivnou píseň
Stále si notuje
Ten kdo ji okusí
Posléze pozná
Že kalich hořkosti
Dopije do dna
Hučí mi v uších, hlavou mi duní
Začínám tušit, teď když sem u ní
Že i když mi kolem úst maluje medem
Nakonec skončíme v objetí pod ledem
Myslel jsem, že snadno dojdu zas hladiny
Pak ale do sebe přijala lekníny
Teď chápu, proč vzhůru de to tak snadno
Protože nakonec doplavu…NA DNO!
Komentáře (0)