Napříč vesmírem
Vezmi mě na průlet vesmírem
vezmi mě s sebou má lásko
potkáme Boha i s všemírem
poznáme sebe má krásko.
Střetneme Slunce tu na boku
Jupiter s Marsem se blíží
líznem si mléčného patoku
ve kterém hvězdy se zhlíží.
Merkur se tváří tak nevrle
Saturn má dalekou cestu
Uran je bílý jak košile
Neptun má modravou vestu.
Pluto je podobné zrnku
sleduje své velké bratry
Venuše dámou je z rynku
básníkům vnukujíc mantry.
Země je v modravém hávu
s bělavou maličkostí
Měsíc nám určuje dobu
na cestě ku věčnosti.
Shlídneme kouzla hvězd
která nám stříbří nebe
návratem z dalekých cest
budeme žít vedle sebe.
Přečteno 505x
Tipy 16
Poslední tipující: mkinka, Koza, šuměnka, zelená víla, Psavec, isisleo, ewon, labuť, Bíša
Komentáře (6)
Komentujících (6)