Anotace: ... Mám se smát, nebo plakat? Co je lepší? :( :)
Občas komunitám na literárních serverech moc nerozumím. Tuhle báseň jsem si otevřel, protože měla nejvíc "tipů" a očekáváním vůbec nedostála. Všehovšudy pár kvalitních rýmů (poupat/houpat, celá/zbělá, radostí/do kostí, trať/vrať), jinak jsou tu rýmy gramatické (stín/splín,podotýkám/nedotýkám - to je vlastně absolutní rým), rýmová klišé (sviť/niť, svět/zpět, nejsi/kde jsi, krásy/vlasy), spousta jednoslabičných rýmů (žár/pár, pít/být), rýmy s nesouhlasným metrem (zlobivá/sivá), asonance...
No zkrátka, nejlepší dílo každého autora si asi představuju docela jinak.
Mám vždycky pocit, že když začnu dílo analyzovat, tak polovina slov, co říkám je pro většinu lidí naprostá svahilština, nicméně vázaná poezie musí mít minimálně určité metrum, kvalita rýmu už je další krok.
V žádným případě tě nechci odradit, urazit, či cokoliv dalšího. Každému, co jeho jest a občas člověk beztak píše hlavně pro to, aby se dostal z nějakýho pocitu. Je to víc komentář na komunitu literárních serverů, která tu řemeslnou stránku poezie očividně vůbec nezná.
Jestliže ostatním tohle stačí, tak proč to pak člověk sakra studuje?
02.10.2014 20:16:12 | Tom Dvořák
Díky ti za komentář :) Ale tohle je už moje starší báseň, vzdělávám se a dneska píšu jinak.
02.10.2014 20:20:02 | Zasněný básník
Promiň, že jsi to schytal zrovna ty. Projel jsem si doporučení autorů a top 5 na pár profilech a jsem docela rozčilený.
Na druhou stranu to tu používám spíš jako další kanál pro hudební tvorbu, tak nevím proč vůbec...
Jelikož jsi studovanej muzikant, můžeš mi to vrátit pod nějakou písničkou :D
02.10.2014 20:22:45 | Tom Dvořák
lepší je se smát ale někdy se člověk slzám neubrání...ST
27.03.2010 20:55:00 | xoxoxo
Ale to néé...ta tvoje je stokrát hezčí :) ale děkuju ti moc :D :)
27.03.2010 19:18:00 | Zasněný básník