Prozření

Prozření

Anotace: ...je člověk tak hodnej až je blbej, či snad je tak blbej až je hodnej?

V jakých hlubinách nachází se prozření,
v potůčku slz, každičký večer pouhé doufání,
a tam, na širých pláních beztravných ploch,
ve snech ňadra líbá, osahává, skoro němý hoch.

Tím hochem mohu boud i já, či někdo jiný,
co duším daruje každičký okamžik malinkatý,
a růže co vadnou za pohledu zběžném,
stávají se odměnou, pro blbce něžné.

Darují doteky, smyslné pohledy plné něhy,
hrají si hrou na doteky s bůžky chtíčů,
a z obyčejných básníků, pouze slova se hrnou,
pro jejich sílu a neschopnost v tomto světě být…

Tak v jakých hlubinách nachází se prozření…
Autor Láďa, 21.05.2010
Přečteno 283x
Tipy 10
Poslední tipující: Andee, Bíša, labuť, Psavec, carodejka, Divoženka1, Churry, ziriant
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkná, jen čas je moudrým rádcem.

22.05.2010 12:21:00 | carodejka

Ještě hodně hluboko musíme klesnout, abychom si uvědomili, že prozření bylo tam nahoře.

22.05.2010 07:17:00 | ziriant

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí