Tajenkou jsou žhnoucí Andromedy
Anotace: vesmírná fantazie vetkaná do tajemství a věnována :) a snad nevadí, že ji mám i tady.. že místo vlnek si můžete dát cokoli :) a snad nevadí, už není neděle :) já se totiž zapomněl ve své laboratoři.. výzkum je výzkum...
.
V trojúhelníku mlhovin už se nesetkáme
Na koberci z neutrin nezradíme gravitaci
Strážci z Mléčné dráhy opouštějí známé
Okřídleni v čase jsme volní jako ptáci
nehmotní draci
Vzpomínám na kraj galaxií kde vášnivě hoříš
Zrcadlivá hladina poezií nepospíchá
A ty v ní jediným úsměvem tvoříš
větu osmi vlnek Ona šťastně dýchá
do nekonečen ticha
Kouzelným ostrovem je chvíle na hrázi
U břehu spirál sněží a tmavovláska čeká
Srdečná hudba sfér ji večer provází
Na světelné cestě zprůsvitnila řeka..
Modrásci, modrásci..poleťte do daleka
Magickým bleskem vysílá odkazy
do vysněné pouti duší toulavých
Oblačná i bosá duhově pomrazí
a červení tmové stepují po nocích
pod souhvězdím pih
V náruči líbají hýčkaná zveselení
ať nebeský Faeton unáší i čas..
Jasnivkou pluješ lehkostí pěny
chránit jiskry Jupiterových krás
mířených na Mars?
Hádankou z neonů řekni co fotíš
Ty patříš hvězdnému.. v tom je ta potíž
Lásce mé žal sám Amor dal
Unikám ke stínům - vesmírem dál
~~~~~~~~
Tebe nenechám nocím jako hvězdy
když oceán v očích něhy věří vejdi
Tajenkou jsou žhnoucí Andromedy
.
Přečteno 454x
Tipy 25
Poslední tipující: kuskus pruhovaná, carodejka, Lota, Mbonita, Romana Šamanka Ladyloba, Agniezka, ziriant, malá slečna, Dota Slunská, hanele m., ...
Komentáře (4)
Komentujících (4)