Kapuletovská
Anotace: sbírka Rackem... je mnoho Jidášů, a ani líbat nemusí....
Sbírka:
Rackem...
Vzduch milovat,
jako Romeo svou Julii,
s mraky veslovat,
pramicí v Toskánii.
Rozdávat polibky na všechny strany,
oslovovat motýly, racky a vrány.
Polibky přátelské,
milostné, vášnivé,
jidášské, bezelstné,
radostné a marnivé.
Ty, jež nejsou vysloveny za dne,
a ty, o nichž se nesmí mluvit.
Pohlazení ze strachu,
a objetí z hrané přetvářky,
rty mít od prachu,
nenávist…, za zády urážky.
Mraky, andělé… racci!
Vy mí Romeové,
milujete upřímně, by srdce nevadlo,
nejste herci, nehrajete divadlo…
Přečteno 353x
Tipy 9
Poslední tipující: Strixa, labuť, Gabrielle, Danga, Miroslav Možný, CULIKATÁ, Antares
Komentáře (3)
Komentujících (3)