Dlouhá..
Dlouhá noc - v hladinách obličej smáčím
jezerní krajiny Finska, snů azyl
mám, když Tě hledám, tím spíše nekráčím
z ostrova na ostrov plavu, urazil
jsem tisíc mil, žádné nenašel stopy
kde pak seš, v Laponsku aurory žíháš?
ten, jenž z hvězd na Zem pad, v lásce je hloupý
přede mnou proto snad k točně odbíháš?
sunu se ve snu, jak náledím příkrov
nahý, pak s ledovci do moře sklouzám
v srdci svém s poslední v popelu jiskrou
mluvím o Tobě, podroben hypnózám
bílé tmy, polární záře se snáší
na sny o objetí kolébce naší
Přečteno 350x
Tipy 22
Poslední tipující: PIPSQUEAK, whiolet, Jiná, Gabrielle, Psavec, Mbonita, modrá..., Květka Š., labuť, Martin Švarc, ...
Komentáře (3)
Komentujících (3)