Prázdná báseň
vyjmuta něha ze sonetu
mlčky se schoulí do dlaní
milostiv podzim kéž je k létu
poslední marnivosti květů
tmou zářit ať jim nebrání
vyjmuta závrať z těla básně
rozhoupe zemi, prostor, čas
zpola jen bdící, zpola zasněn
k půlnoci nebo k ránu časně
budeš jí vydán napospas
vyjmuta láska z moci rýmu
rozepne křídla sokolí
podzim až nechá vládnout zimu
pokorně ten chlad v sobě přijmu
prázdnotu, která nebolí
Přečteno 419x
Tipy 11
Poslední tipující: sputnik1, Špáďa, Kapka, j.c., Daniel S., CULIKATÁ
Komentáře (2)
Komentujících (2)