V Siestě
vsadím se
že kdybych ti napsal
skrz hasiče
jen bys po žhavý noci
mlčela a
šátrala v paměti
kdo byl ten kluk
( už tenkrát moc nevinnej...)
měla si
třináct letokruhů v očích
a já se učil jezdit autobusem
pamatuješ?
jak sme se smáli tomu že
rajčetem a telegrafní tyčí
se prostě neoholíš
a pak se v Siestě na kuřecích nugetách
přetahovali o kečup
( a v prokletý cole viděli víc
než jenom odloučení... )
to sem už tenkrát samostatně kouřil
zvlášť potom na hlaváku
a myslel si
že všechny pomeranče světa mi patřej
jó ty vole
poprvý a naposledy
mi chutnalo kafe z automatu
a nemělo se to stát