Skladateli
Anotace: pochopila až teď..
Z prvních tónů ourvertury
vím, že není z partitury,
hraješ bez jediné noty,
zníš mi cize, ne jako ty.
Tvoje city slyším v mollu,
v tónech soprán saxofonu,
v hoboji a v klarinetu
rozeznávám druhou větu.
Zmatek střídá příčná flétna,
tympány zní jako Etna,
značí hádku, umíření
v tóny houslí rychle mění.
Harfou začneš větu třetí,
zní jak ptáci, kteří letí,
pokračují smyčce zase,
slyším drobné chvění v hlase.
Závěrečná věta končí,
zvedáš vzhůru - ke mně oči...
Jsi skladatel Osudové,
vše je s tebou pro mě nové,
jsem tvou dirigentskou hůlkou,
jsi mou věrnou druhou půlkou.
Přečteno 466x
Tipy 6
Poslední tipující: Šerák, Alasea, CULIKATÁ
Komentáře (4)
Komentujících (4)