..myšlenková..
S t á l a
jsem ledabyle opřená
s větrnou hučkou na pačesech
zralá i rozhýralá
větrná dívka, stařena
s pohledem do imprese
a sledovala okolí
bez známky zájmu, mimochodem;
v myšlenkách sopek vrcholy
ostrovy četné na východě
červenobílé chocholy
azur a tyrkys v modré vodě
v odrazu skelných fazolí…
a nejspíš právě myšlenka ho udeřila do zátylku
až na okamžik střetli svoje pohledy
jen vyplivla z úst žiletky
a jazyk ostrý jako pilku
co nebyl zvyklý na medy
vmotala do té zápletky…
/ aniž by dala všanc mu jeho mokrou dýlku /
„Znám zemi draků“
pravila…
/ též mimoděk
v svém myšlenkovém rozpoložení
jen jako nutnou poznámku
jak šifru znaků
zhoupla se v bocích / zíral na ni věk
než natáh´ liány, by ustál její vábení
opět rozluštil hádanku
vyhledal cíl
pak rozechvěl se jako silné zemětřesení
zvedl ji jako tsunami
než by se mu zas ztratila…
A pak jí šeptem oznámil;
..na Kalimantan míříme, má Fullereno spanilá..
Přečteno 438x
Tipy 29
Poslední tipující: Mbonita, ZILA78, Jiná, zelená víla, jedam, Helena Lovecká, Květka Š., Skalsky Pavel, Kars, labuť, ...
Komentáře (5)
Komentujících (5)