..karnevalová..
S n a ž i l a
se vyrovnat
/ s jeho hlavou /
Ale pořád byl buď více vpředu
nebo zase kousek vzadu
tak do davu se raděj vmísila
benátských karnevalů
/ a v reji masek zkusila se maskovat
střídala obleky, než našla róbu pravou
zdobením hovící jejímu krédu
vhodnou i na estrádu
či na parkety bálu /
Ztratil ji dávno z očí…
I On měl masku třpytivých oceánů
se zmatkem ve vlnách
v kterých se nerozmočí
když otevře svou bránu
a překročí svůj práh…
Snažil se srovnat bouření
…když zjevila se znenadání
a oba společně se podřídili křepčení
i davovému štěbetání
do barev, hudby, tance byli vtaženi
okolím zulíbáni
tak ruku v ruce semknuti
a v rytmu pro podpatky
se tentokráte poddali tančící peruti
…by v šťastném splynutí vylétli nad Benátky…
Přečteno 405x
Tipy 25
Poslední tipující: Helena Lovecká, Špáďa, Mbonita, NikitaNikaT., Jiná, labuť, Noc17, Kubino 2, Květka Š., CULIKATÁ, ...
Komentáře (4)
Komentujících (4)