Světluška
Anotace: naděje ve světle, které stejně nakonec pohltí tma
Sedíme..
Sedíme na proti sobě,
v nějaké malé, temné
místnosti,
bez oken
Opíráme..
opíráme se zády,
o chladnou zeď,
s rukama opřenýma
o kolena,
ani jeden z nás,
se neodváží pohnout
Je slyšet jen tlumený dech
a ve vzduchu poletuje zášť
A někde, někde
mezi námi,
prosvítá jasné světlo,
to světluška,
nás mlčky pozoruje
Cítím..
cítím tvůj pohled,
ale nemůžu zvednout
ztěžklé oči,
od prachem pokryté podlahy
Vidím..
vidím v něm stopy,
jistě staré,
snad kdysi patřívaly,
nějakému páru
A slyším..
Slyším, jako by si šeptal,
ty zrádný myšlenky,
dopadají na mě,
stejně,
jako tvý jedovatý
slzy
Zvedla..
Zvedla jsem oči,
proč jsem to jen dělala,
vypadáš unaveně,
strašně jsi od posledně,
zestárl
Ten pohled pálí..
Pálí mě
a kreslí mi
prapodivné obrázky,
po rukou
Děsíš mě..
Děsíš a chci se bránit,
zarývám nehty pod kůži,
a rvu kusy,
sama,
sebe,
jen abych tě nemusela,
poslouchat
Máš..
Máš slzy v očích,
ale pohled na mě,
tě nutí k úsměvu
Ale mě,
mě to teda směšný nepřijde,
Krčím se,
země mě zebe,
zakrývám uši
a nesmyslně se klepu..
Asi pud sebezáchovy
Nervózní..
jsi nervózní,
asi už se nemůžeš dočkat,
kdo ví,
ale neboj..
už jenom chvíli
Všechny..
Všechny ty kapky,
směřují k jedné,
části těla
a cestou
ničí
ty ostatní,
co ze mě zbylo,
patří ted tobě,
ano,
vzdala jsem to
Doufám..
doufám, že jsi spokojen,
těžko říct,
snad máš to,
co jsi chtěl
Teď spíme..
Spíme oba,
v opačných rozích pokoje,
nastalo úplné ticho,
pokojem voní zoufalství,
každý tak sám,
ale přesto v jednom,
totožní
A uprostřed pokoje,
teď už někde u země,
poblikává světluška
a i ona,
čeká,
až její světlo,
jednou na dobro,
pohasne
Komentáře (8)
Komentujících (8)