Óda na šeď
Anotace: V názvu je snad vše
Když takhle ve svém koutě sedíš
na tváři podivnou šeď
všichni tě přehlídnou
nikdo se nezastaví, aby aspoň na chvíli
smočil prst v té šedi
pochopí snad někdo tuhle barvu
v celém svém úzkém spektru
jemné odstíny, pokaždé jiné
a pokaždé šedé
tančí ti po tváři ta podivná šeď
rmoutící a toužící
jen otevřít a dotknout se
a stát se opět barvou
populární a žádoucí
celá tahle šeď osvěcuje kout
jak pouta či pavučina přivazuje
do stavu, který je ostatními přisouzen
a pak jednají pod vládou této šedi
šeď expanduje vpřed, šeď se dere dál
už není jen na tvé tváři
je všude kolem a vtíra se i v nás
a stačí jen tak málo, jen se dotknout
a pak také trocha modré, žluté, zelené a červené
Přečteno 347x
Tipy 3
Poslední tipující: Půlnoční, zaba.zuzla
Komentáře (1)
Komentujících (1)