Anotace: A jaro ozáří tvou mysl, jako démanty na hlavě bohatého vládce jménem Přemysl...
Ahoj, je to krásná báseň a má svou hloubku, ale trochu to na mne působí jako, že na poprvé k tomu prostě nedojde a trochu nechápu proč, když se oba dva milují tak, že by chtěli lásku naplnit v té tebou popsané chvíli, vždyť příště, už nemusí nikdy nastat a nebo se tolik nemilují ? Ještě mne zajímá odkaz na Františka Gellnera, jestli je to reflexe na jeho některou báseň ?
29.04.2012 22:35:18 | čáryfuk
Děkuju. Zde popsaná láska je "jednosměrná",neopětovaná. Možná platonická,která nabere svou vážnost teprve v pozdějších letech jedince... Ve spojitosti s Gellnerem nic konkrétního. Jen mi přijde, že jeho občasným námětem jsou podobné situace.
30.04.2012 20:19:32 | Adamczik