Jak sněhová vločka
padla na mě noční melancholie
a Ty jak uhrančivá kočka
opět probouzíš mé fantazie.
Tvá vůně opojná
mění každé místo v opiové doupě.
Má mysl je vše jen ne pokojná,
jak oblačnou vílu vidím po obloze plout Tě.
Pak staneš se loukou v dáli
a já kapkou rosy jsem,
po vlasech steču Ti jak po stéblu trávy,
až mě nakonec pohltí tvá kyprá zem.
A prosáknu se až v jezero rozmilé
a zatímco tvé paprsky, Sluníčko, hladí mě
já doufat budu, že jak labuť spanile
přistaneš na mé blýštivé hladině.
Z labutě zaklubeš se, vyrosteš v kytičku.
Já vyklubu se v jednoho z motýlů,
abych už za malou chviličku
ušpinil se od pylu.
Kdysi umíral jsem ukrutným hladem,
teď však mučí mě strašlivá chuť.
Šťavnatý předkrm i sladký zákusek nenechám ladem,
jimiž tvůj jeden i druhý ret buď.
Jestli někdy slituješ se nade mnou,
stačí když mě utopíš.
Utopíš ve svých očích,
v dlani jako čokoládu roztopíš.
Rozplynu se Ti jako ranní mlha
v tom nekonečném okamžiku zmizím
v místo, kde lásky plamen není pán ale sluha,
kde vášeň a věrnost si nejsou cizí.
Do světa,
kde nemusím šetřit tvou přítomností,
kde smím hladit hedvábí tvých křivek,
kde smím ulehat na tvé měkkosti
a tvé objetí mít namísto přikrývek.