došly nám fíkové listy
v tichém podzimu
a naší nahotu teď halí
stín
jablko zrádné
pár hadů v obtáčivém snění
a jako čepec chmelového moku
hřích v nás pění
hned potom
co nás vášeň láme v pase
vrátka zaklapla se
jen z jedné strany klíč
a do zahrady
nikdy více
již ani přes zeď
pohled není
probuzení