Proč dávalas mi vína pít?
Pili jsme ho a dobré bylo,
ale zůstala hořká pachuť,
i voda chutná víc.
Své víno do jiného domu
začala jsi nosit
a já mohl sem tě jenom prosit,
ale neměl jsem dost síly.
Pak znovu začala jsi nalévat
do mého poháru,
bál jsem se té chuti,
ale zachutnalo znovu
a já chtěl jsem ho dál pít.
Však v poháru je na dně
a nedoléváš,
trpím žízní a ty odoláváš.
Podruhé mi vína svého
dolévat přestaneš
a půjdeš jinam?
To snad raděj
ten svůj pohár ztratím
a víno tvé,
nechť je pro jiné.
Zřejmě je dobré držet se pravidla, že nevstoupíš dvakrát do stejné řeky... Líbí...***
23.08.2012 13:15:42 | srozumeni
asi je to pravda...ale když já sem do té řeky nevstoupil...jen jsem si v ní omáčel nohy...a teď si je máčím podruhé, vstoupit bych chtěl...ale proud nějak zrychluje...tak nevím
23.08.2012 15:16:24 | greenus