nabídnu samotě samotu
ochotu
brýle na slepotu
a vyrazím s ní na výstavu
…………
tu tělo
hlavu
jedinec jedinci tu svírá
obdivuje
a uvaděč už nezavírá
prý tolik samoty pohromadě
je až očněbijné
či nasnadě
a kusy neprodejné
sokl sokl střídá
naoko se hlídá
aby nikdo ani kousek domů
…neodnesl??
kéž by říká znalá duše ,tuše
že spojením té cizorodé směsi
kdesi
zaháníme děsy
signál klice, pro dvojice
pro závěsy..
pro pohyby nahodilé
pro úsměvy, rána čilé … pro oblevy ??
srdcí ,tepen křídel ptáků
ať už racků nebo sov
pár slov jen pro labutě
ty krky je snad .. nutě
..ku spanilosti ladnosti a něze……
nevedou cesty po hladinách
rákosím
a horký pramen nezamrzá
a když ti křídla slepí voskem
…………………nelétáš
jen padáš s nadějí že dole
snad pole
slámy hora
co ztlumí ztiší zavoní……….
dovednosti skrytých pocitů
prosím.. rozbij tu
nekonečnou stěnu mezi námi
co oddělila
navždy vzala a jako mnohdy na cestě co zve se život..
nevrátí