Anotace: Ty, můj pocit a Tvoje oči.
Šálek ranního čaje byl jen šálkem,
ale ty… ty jsi byl perfektní,
stál jsi tam sám, sám
omotán teplým županem
s pohledem při němž oněmím.
Novinové ústřižky
na stole s rozlitým mlékem
a v troubě voní sušenky
pečené s láskou,
která je lékem.
Snad ještě sním,
snad ještě bloudím ve snech
smotaná v klubku představ
ve spánku, co svírá mě
v okovech jak vězně.
A světlo v dlani,
ta perla v moři hlubokém
je pohled do tvých očí
jejichž nekonečnu
divit se stále nestačím.
***
Myslíš, že to někdy přejde?