Anotace: Proč mávnutím motýlích křídel,měsíc zmizel náhle zas, víš v tom tanci cítíl jsem, že žít, žít se dá snáz
Tanec v nostalgii
Letní večer na náměstí
my dva stáli na rozcestí
hudba začala hrát
Tanec pod pódiem
city do spirál namotal
a všechen led v srdci mém
po kapkách,dál, roztával
V nás nostalgie byla znát
neznámý příboj moře všechnu tíhu v nás pryč odplavil
jedenkrát
V nás nostalgie byla znát
ale náhlý léta pád strunu štestí na kusy roztrhal
a chlad podzimní sám dýchám
tisíckrát
Proč mávnutím motýlích křídel
měsíc zmizel náhle zas
víš, v tom tanci cítil jsem, že žít
žít se dá snáz
Opojné víno někdy hořkne
když nečitelnou dál zůstáváš
ať nostalgie nás se prsty dotkne
ať čas prázdným větám, zlomí hráz
Proč mávnutím motýlích křídel
měsíc zmizel náhle zas
víš, v tom tanci cítil jsem, že žít
žít se dá snáz
(Hanuš Šparlinek, přes půlnoc do 9.6.2013, při poslechu Nostalgia, Dave Gahan)