Anotace: Někdy může být hrdost silnější než touha...
Sbírka: Retro ze šuplíku II.
MLADÁ
Moje milá je tak mladá
až se mi tají dech
Svěží chuť nalitých broskví
už skoro cítím na svých rtech
Od rána touhou po ní strádám
Večer jak jiskřivý jasný sen
Cinzano s ledem a rýnský ryzlink jdou kupodivu k sobě
až se tomu všemu musím smát
Ovzduší mírně zhutněla má bouřlivá zpověď
hned se červenám a hned jsem zas suverén
Stojíme u domovních vrat - okamžik už už chce uletět
Ten polibek jej přikoval právě včas
Zdvižené obočí otázka a klapot na schodišti
Cestou domů hluboce vdechuji noc plnou krás
Je úžasně můj celý ten podmanivý a čarovný svět
Moje milá je tak mladá
a já teď mládnu rychle s ní
Můj život změnil chůzi v klus až do večera
Jen v telefonních linkách ten sametový hlas tak kovově zní
Ne ne to jen přehnaný strach mi účty skládá
Až pak ta hloupá otázka /snad předčasně?/
I přes zacpané uši slyším
Nejsi sám
Je to jak sklouznutí po slupce od banánu na schodišti
Skousnutí rtů až do krve a na duši šrám
Chvíle jak pro napsání té nejvzteklejší básně
Moje milá byla tak mladá
a já chtěl tolik mládnout s ní
Na pokleky čekání a prosby však už nemám věk
Sny o ní se i přesto krásně sní
Steskem po ní stále strádám...
Praha, 1984
..mládnout s láskou se snad dá..
..jen se to nesmí přehnat.....;-)
16.07.2013 20:44:11 | isisleo
Krásnej kousek, plnej citu i nostalgie zároveň, bez hněvivých emocí,
- vyváženě stojíš na vahách romantiky.
16.07.2013 12:44:03 | Robin Marnolli
Děkuji - to vyhmátnutí nepoddání se negativním emocím mě těší obzvlášť, neb jsem o tom sám ani takto nepřemýšlel. :-) Když to trošku zobecním - někdy bývá tak svůdně snadné podléhat hněvu, zároveň to ale bývá i projevem slabošství - myslím, že si v tom rozumíme ;-)
16.07.2013 12:58:43 | Amonasr
Rok mého narození :)
15.07.2013 12:35:34 | Tenflipskáj Dysfunkt