Anotace: Volný verš platonické lásky k nejmenovanému básnikovi
Jsi pro mě fenomén
jsi pro mě requiem
jsi snová vzpomínka
jsi pro mě relivkie
trhám pozůstatky z minulého století
a pak je lepím zpátky
jsem zpátečnická
nesnesu současnost
nesnesu být teď a tady
protože ty tu nejsi
a nikdy jsi tu nebyl
jsi uvnitř a tak skutečný
ideál