Anotace: Únava z hádky lásek a z Lásky hádek. Večerní počin, zas... se slzami v očích.
Slečna Theory pláče
tichá a ve tmě
V roli osamělého spáče
Polibek pod jmelím
Chtěla by – ale to nepoví!
Hlas jí mezi vzlyky skáče
Už nedrží v domnění
V bezděčných iluzích.
Na posteli smutně do stropu kouká
Ta dívka hloupá!
Čte Wolkera
jeho básně ladně jí splývají
Na slovo je skoupá
A smutkem se netají.
Usnula s lahví vína
S tužkou a papírem veršů
Na lásku se prý neumírá
A proč tedy pláče,
Proč se Theory uzavírá?
Třeba jen k lásce nemá vlohy
Tak proto píše o ní
Tyto prázdné a mizerné slohy
A není to jedno?
stejně to neustále bolí.