Anotace: Čtvero ročních období v podobě stesku.
Jsi jako vánek
Jsi jako vánek,
Otáčíš světem
Ten letní vánek
Jenž dvoří se dětem
Přiletíš, vezmeš pocity
S sebou teplo, duše odkryty
Jsi jako vánek,
Otáčíš světem
Ten zimní vánek
Jenž líbí se dětem
I když mají rýmu
Milují tu zimu
Pocity zamrazení
Hluboko, hluboko v těle
Jen vánkem pohlazení
Cítím se však bděle
Jsi jako vánek,
Vánek podzimu
Hodí se mi do rýmu
Všude kolem listí
Srdce se nám čistí
Barvy hrají
Dech se tají
Jsi jako vánek
Vánek jara květů
Podepíráš spánek,
Spánek světa světů
V tomto období
Nemáš obdoby
Jsi lístkem stromu
Jsi rudou růží
Těším se už domů
Po zádech husí kůži
Chci být s tebou
Vánku můj
Nohy mne zebou
Stůj co stůj
Cítím se sám
Ty, mého srdce rám
Odnes vše, i mě
Píšu zcela upřímně
S tvou radostí
Přichází má
Žádné starosti
Měníš i klima
Fííí... někdo mi složit takovouto básničku (nebo o mne takhle mluvit), byla bych snad tím nejšťastnějším človíčkem! :)
02.04.2014 18:20:53 | Aiury
Kujů, snad dočkáš se snu, není konec všech dnů ;)
02.04.2014 18:22:42 | SmallGeorge
... říká ten, kdo nevěří, kdo říká, že láska je (i) přítěží... :-P
02.04.2014 18:25:35 | Aiury
Krásná. Jen tak dál. Vítám mezi literblázny a přeji mnoho krásné inspirace. :O)
11.01.2014 11:28:04 | Tichá meluzína