Anotace: Křehký sen labutím,100x jsem vyprávěl, možná o první vrásky své, já tajně malý strach měl, teď o jara do zimy, stále vedle sebe tě mám, na perutích lásky do výšek, s tebou rád odlétám.
Má lásko
Nikomu jsem nevěřil, v prázdném bytě jsem spal
Pak tvůj vzkaz, srdce mé, do žáru plamenů vzal
Tajemně neznámá, život můj chtělas znát víc
Tenkrát to byl zlý sen, ale ty dáš mi lásku a klid
Rychle mě okouzlil tvůj jasný cit
Na okraj světa, za mnou prý, bosá chceš jít
Všemu jsem uvěřil, první pusu jsem ti dal
A šťastný byl, když v hrozném dešti, tak dlouho jsem stál
Křehký sen labutím, 100x jsem vyprávěl
Možná o první vrásky své, já tajně malý strach měl
Teď od jara od zimy, stále vedle sebe tě mám
Na perutích lásky do výšek, s tebou rád odlétám
Dávno vím, má lásko
že ty jsi anděl z nebes, co půjčil mi svatozář
Dávno vím, má lásko
Život je krásný dar, tak odkládám snář
Dávno vím, má lásko
(Hanuš Šparlinek, 20.1.2014, věnováno Caroline a jedné super české melodii)