Utonem v obilí
Zpívá ti vítr ve vlasech,
poslouchám mezi prsty,
utonem v obilí,
jméno tvé jitru na rtech,
zaznívá ozvěnou v dešti,
svět je opilý
Duha se klene úbočím,
kde kráčíš ke hvězdám,
kde zastaví se dech,
srdcem se lásce zaručím,
se slovy poskládám
sbohem samotě v bílých zdech
Rozcestím mezi klasy
pokosen láskou na kolena,
píši tvé jméno pozpátku,
proklestím mírné i tropické pásy,
zůstalas ve mně ponořena
s příchutí jahod a pelyňku.
Hořkosladká ve své kráse,
opojena životem
zůstáváš, když se stmí,
duši koupeš v mléčné dráze
pohlcen hlubinným snem,
jsi pro mě tajemstvím.
Svlékám tě po slupkách pomerančů
poznávám po vůni tvoji duši
uzrálas chutí dobrých vín,
pro každou bolest v tobě pláču,
tnu trny na růži,
pro každou radost zahořím.
Zpívá ti vítr ve vlasech,
v dotecích protékáš mezi prsty,
utonem v obilí,
jméno tvé jitru na rtech,
i po letech zaznívá ozvěnou v dešti,
jsem láskou opilý
s příchutí jahod i pelyňku volám najednou z plných plic..Hynku, Viléme i jarmilo, je tu... u tvé básně, milo:-)
09.03.2014 07:41:52 | básněnka