"Mraky se řítí
k severu,
mé srdce cítí
nevěru.
Za dveřmi praská
past s myšmi.
Co je to láska?
Povíš mi?"
"Láska je citem,
co popíšeš stěží
slovíčky,
útulným bytem,
pevnou čnící věží
u říčky.
Láska je spásou,
bolestí na duši,
nadějí.
Slova marná jsou,
srdci nastav uši
raději."