Lásko, šeptáš mi tajemstvím
pod křídly zdivočelých včel,
tančíme po kapkách medu,
v očích máš zrcátka pavučin,
vplétáš mi do vlasů jitrocel,
dvě srdce skryl jsem v dřevu.
Po štěstí z lipových ratolestí
pne se má zelená hadí víra,
nektar tvůj stále mi nedá spát,
rozpitý v papíru do věčnosti,
až zvíří své kroky prach a síra,
lipové listí nenechej opadat.
Doteky slunce cítím na rtu,
vítr když čechrá naději,
čas smáčí křídla v hladinách,
myšlenky v truhle ponechám tu
slova, když pominou roztají,
jsem v rukou tvých jak na vahách.
Bláhově krásné lipové chvění,
když mžíš mi do dlaní, jsi snem,
kéž procitat se mi nedaří,
a přesto, když přijde kuropění,
rozkvétáš zcela, hne se Zem
políbenému hvězdáři.
rozpitý v papíru do věčnosti...je nádherná...děkuji za ni...jen piš, piš,...
22.05.2014 11:40:29 | zdenka
...krásná je Tvá báseň a opravdu "září",xoxoxo má pravdu..../úsměv/.Ji.
A vůbec,máš velmi procítěné,něžné verše,originální ve svých vyjádřeních,
velmi inspirativní...
17.05.2014 20:28:27 | jitoush
Po přečtení jakoby venku zazářilo slunce .
Prostě ta báseň nese světlo do tmavé pustiny tak nějak to cítím v tento den ;-)
17.05.2014 18:28:47 | xoxoxo
Děkuji Ti, milá Xoxoxo, těší mě velice, že Ti má báseň prozářila den.
17.05.2014 18:33:04 | Akrij8
Ano prozářila zato dík ..:-)
17.05.2014 18:36:46 | xoxoxo