Kráčeli tichem vlastního hlasu
po špičkách vydlážděné noci,
kradli si třešně z úst,
vodopád deště omýval krásu,
když někde uvnitř zahořel pocit,
začali v Tobě růst.
Popsat tak doteky deště
půlnoční sonátou doznělá,
lásko, usínáš k procitnutí.
Lilie pnoucí dýcháš ještě?
Po jménu růže jsi zardělá,
svádíš snem věčného objetí.
Ztrácíš se, abys nalézala,
ve vlnách, ohni, v klasech sníš,
stáváš se denním chlebem ,
ohlávku času jsi uvázala,
spoutáváš, když se probouzíš
jsi prosebníkem i soudcem
všech Tebou raněných