Noc je jako popínavá rostlina
s otáčivou tichostí chmele
tajemná konstanta
kdy děje jsou skutky
a skutky důtky
nesčetné množství variací
i úplněk
zlatka
se rád vrací
balený do pozlátka
a křížem rozprostřené dlaně
pro naše činy
pro laviny
holubice
vidiny sny a tužka
pro rozestlaná lůžka...
.....tak dnes se to ještě zesílí.....neb bude superúplněk.....
měsíc zakulacen v úplňku se dostavil nejblíže k Zemi....do přízemí....
tak ať měsíční síly pracují......./úsměv/.Ji.P.S.Tedy dnes žádná zlatka,
ale zlatý dukát....zabalený v zlatem vyšívaný brokát...
10.08.2014 18:35:16 | jitoush
obojí nádherné, Básněnko...v té fotografii se ti nabídla odpověď toho nově- příchozícího...děkuji.z.
10.08.2014 08:16:34 | zdenka
Noc je jak popínavá rostlina
ráno jen dalším
trnem v dlani
večery prázdné sklenky
od vína
a úplněk zlatka
co tiše zmizí
se svítáním
:)
09.08.2014 22:20:58 | iluzionistka
Úplněk balený do pozlátka, jéé :) A v té fotce vidím srdíčko, další jéé :) :D
09.08.2014 21:22:46 | Elisa K.