Víš lásko
Posílám Ti dopis za dopisem
Do schránek
Do komor Tvého zámku
S nečitelným rukopisem
S nadějí, že ho jednou rozluštíš
‚// Pro Měsícův klidný spánek //‘
Zpívám Ti písně
Do oušek
Falešně, pravé i falešné
Možná o tóninu výš
Možná od dvě níž
Ale od srdce
Víš?
Od konečků prstů
Do špiček řas
Kolik je tomu již dnů
Kolik..
Ach
Ach..
Ve vchodu bude hlavní úklid
Tak smyj z nich zas jednou prach
Ať Tě vidím takovou, jaká jsi
Ach..
Kolikrát jsem se již na prstech napočítal stům
Postavil bych dům
Ale já ne
Já stavěl něco pevnějšího
A tak šel čas
Jako žebřík
Jako tichá voda
Jako žebřík
Jako tichá voda
Jako radostná óda
Na rtech
Jako žebřík
Jako voda, plynoucí voda
Co mi mezi prsty občas protéká
Prosmýká
Postavil bych z nich vor
Abych Ti porozuměl
Od první šprušle
Triviálně
Od základu, až po oblaka
Vesmírně
Tam kde spíš
Naslouchal bych i vodě
Naučil se rybí řeč
Vyslechl bych lekníny
Žabek slova i mušle
Leč ..
Slova nám už nestačí..
I když je proud silnější
A mává s námi
V mžiku nahoru a dolů
Tak rychle
Jako křídli třepotá sám
Kolibřík
Kolibřík..
Třepotá..
Co svým kouzlem i Slunce naláká
Do tance i do pranice
Do pařátů i do náruče
A do všech směrů se v mžiku rozptýlí
Jako první sněhová vánice
Po nos posledního sněhuláka
Sněhuláka..
Když nám chlad do oken huláká..
Já bych…
Já..
Jednou rukou držel bych svět a druhou
Tebe
Jemně ale pevně
Za ruku
Než se ztratíme jeden druhému
A víš, že já to nedopustím
To radši půjdu zpět
Na začátek písmenek našich vět
Aby hlas našich srdcí mohl
Kvést? Rozléhat se..
V tichosti, až se kůže rozechvěje
Ten pocit, když víčka sklopíš
A tvé tělo se v pláči rozesměje
Peřeje nás semknou
Dva v jednoho
V ten čas se Ti odevzdám
A ty budeš na věky mou..